27-12-06

Einde jaar - einde blog?

Beste familie en vrienden die hier af en toe komen piepen.  Thanx voor jullie steun en ik wens jullie het allerbeste voor 2007.

Liefste bloggers en lezers van deze en mijn andere blog, thanx voor jullie vele toffe reacties en mailtjes.  Ik heb ervan genoten. 

Ik laat deze blog nu voor wat het is.  Misschien kom ik binnen een tijdje terug, misschien ook niet.  De bloggers die me kennen weten me nog wel te vinden.  Tot later, Lief

 

16:21 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: einde, wensen, afscheid |  Facebook |

21-12-06

The Secret

secret headerNiet denken ‘morgen mag het niet regenen’ maar wel ‘morgen schijnt de zon’.  En dan zal de zon morgen schijnen.  Zo simpel is het volgens ‘The Secret’.  Een film die ik gisterenavond samen met 300 andere geïnteresseerden bekeek.  Een vriendin had vorige week gevraagd of ik zin had om mee te gaan.  Mijn nieuwsgierige IK zei direct ja. 

 

De algemene boodschap van ‘the Secret’ is een waarheid als een koe; positief denken en aantrekkingskracht zijn belangrijk als je iets wil bereiken.  Maar in deze film werd het wel heel simplistisch voorgesteld. 

Het geheel werd ingeleid en afgesloten door mensen die zich bezighouden met alternatieve en spirituele therapieën: yoga, lachtherapie, sapkuren, … Paul Codde was er ook, hij vertelde over zijn actie van komende zaterdag.  Hij gaat een dagje knuffelbeer spelen in het Wijnegem Shopping Center.  Al wie daar behoefte aan heeft mag van hem gebruik maken (om te knuffelen dus).  Ik vind het op zich een raar idee en ik zie me niet zomaar een vreemde knuffelen. Maar toch kreeg ik het tijdens zijn uitleg even moeilijk.  Nu zaterdag is het exact een jaar geleden dat ik iemand (een volwassene, mijn vedette gelukkig niet meegeteld) knuffelde.  Die dag zelfs twee keer, ’s morgens toen HIJ afscheid nam en ’s avonds toen een vriendin me kwam steunen.  Maar sindsdien niet meer.  En het is grotendeels mijn eigen fout.  Vroeger knuffelde ik heel veel, ik ben vrij fysiek, maar enkel met mijn partner, nooit met vrienden of familie.  Tegen over hen hou ik me vaak stoer en een knuffel past niet in dat plaatje. 

 

Misschien daarom dat ik zo vaak in bad en bed kruip, de warmte en geborgenheid van water en een groot dekbed dient als schrale vervanging van menselijke warmte.

Maar om het op het ‘The Secret’ wijze te zeggen: 2007 wordt mijn knuffeljaar!

 

U weze gewaarschuwd ;-)

14:49 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: knuffel, the secret, secret, codde |  Facebook |

19-12-06

'Ik hou van jou' zei je tussen twee monden vol wafel

‘Ik hou van jou’, zei je tussen twee monden vol wafel.

Maar niet grappig; ook helemaal niet raar.

Een bal die je met alle ervaring van je drie jaar

vriendelijk naar mij toe rolde over tafel.

 

Ik bloosde haast als de eerste keer.

Niet elke dag, hoor ik dat zeggen, laat staan menen.

en als het toch gebeurt, heb ik geen antwoord meer.

Zoveel keer jouw leeftijd, ben ik tien keer

 

minder in staat te zegge wat jij zei; niet in staat

zomaar voor iemands voeten de lading bakstenen

van een verklaring uit te storten.  Als ik het toch probeer

blijft het in mijn keel steken, een visgraat.

 

Want wat men passie noemt, dat leer

je nog wel, komt vaak op omverrijden neer.

Niet bij mij: ik ben zo knap dat ik alles kan geven

en mijn hart houden.  Kussen zijn kussen.

 

Een bed is een bed.  Zielen hoeven daar niet tussen

te komen.  Jij zegt: een bed?  Is om te slapen?  Moge

het zo ongestoord: dat je nooit met open ogen

iemand naast je haast niet huilen hoort.

 

Herman de Coninck naar Jonathan Price

11-12-06

Damn

Ik kwam HEM tegen en terwijl ik stoer vertelde over al het leuks dat ik vorig weekend uitstak begon dat molentje in mijn hoofd te draaien:  ‘Nog steeds last van schilfertjes zo te zien.  En zeker niet vermagerd, die pull is dan wel van een duur merk maar flateren doet hij niet.  Ik heb altijd al gezegd dat zwart je niet goed staat.  Kapper op congé zeker?  Je baardje daarentegen laat je beter terug groeien, dan heb je zo geen babyface.  En doe alsjeblieft dat gsm-oortje uit als je met me praat. Geste-pé.  Communiceren is nog altijd niet je grootste talent.  Welke talenten had je nu weeral?  Oeps, ik moet heel hard nadenken.  Zwijgen als ik vroeg wat er scheelde, er niet zijn als je nodig was en vooral weglopen. 

“Tot één van dees” zeg je terwijl je je hand op mijn rug legt en een kus geeft.  “Yep, C U” zeg ik cool, 'loser' mompel ik in mezelf.

 

En terwijl hij wegloopt zeg ik tegen mezelf 'trut, zie hem toch niet zo graag'.

23:04 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: scheiding, damn |  Facebook |

04-12-06

Ik gun het hem zo, deel II

Ik gun het hem zo, schreef ik een tijdje geleden over mijn mannelijke collega.  Ik had het toen over een harem en spanning in zijn leven, niet over het ontslag dat hij nu heeft gekregen.  Niet dat hij het niet verdient, hij begrijpt zelf wel waarom maar het had tien jaar geleden moeten gebeuren.  Niet nu, op zijn negenenveertigste na 12 jaar dienst.

Vorige week nam hij afscheid, ik vond het raar, hij was vriendelijk en ergens zag ik opluchting op zijn gezicht.  ‘Het beste voor jou en je vedette’ zei hij.  Ondanks zijn enervante tics heeft hij een goed hart.  Het gaat je goed, Cricri d’Amour.

23:11 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: collega, ontslag, c4 |  Facebook |