21-12-06

The Secret

secret headerNiet denken ‘morgen mag het niet regenen’ maar wel ‘morgen schijnt de zon’.  En dan zal de zon morgen schijnen.  Zo simpel is het volgens ‘The Secret’.  Een film die ik gisterenavond samen met 300 andere geïnteresseerden bekeek.  Een vriendin had vorige week gevraagd of ik zin had om mee te gaan.  Mijn nieuwsgierige IK zei direct ja. 

 

De algemene boodschap van ‘the Secret’ is een waarheid als een koe; positief denken en aantrekkingskracht zijn belangrijk als je iets wil bereiken.  Maar in deze film werd het wel heel simplistisch voorgesteld. 

Het geheel werd ingeleid en afgesloten door mensen die zich bezighouden met alternatieve en spirituele therapieën: yoga, lachtherapie, sapkuren, … Paul Codde was er ook, hij vertelde over zijn actie van komende zaterdag.  Hij gaat een dagje knuffelbeer spelen in het Wijnegem Shopping Center.  Al wie daar behoefte aan heeft mag van hem gebruik maken (om te knuffelen dus).  Ik vind het op zich een raar idee en ik zie me niet zomaar een vreemde knuffelen. Maar toch kreeg ik het tijdens zijn uitleg even moeilijk.  Nu zaterdag is het exact een jaar geleden dat ik iemand (een volwassene, mijn vedette gelukkig niet meegeteld) knuffelde.  Die dag zelfs twee keer, ’s morgens toen HIJ afscheid nam en ’s avonds toen een vriendin me kwam steunen.  Maar sindsdien niet meer.  En het is grotendeels mijn eigen fout.  Vroeger knuffelde ik heel veel, ik ben vrij fysiek, maar enkel met mijn partner, nooit met vrienden of familie.  Tegen over hen hou ik me vaak stoer en een knuffel past niet in dat plaatje. 

 

Misschien daarom dat ik zo vaak in bad en bed kruip, de warmte en geborgenheid van water en een groot dekbed dient als schrale vervanging van menselijke warmte.

Maar om het op het ‘The Secret’ wijze te zeggen: 2007 wordt mijn knuffeljaar!

 

U weze gewaarschuwd ;-)

14:49 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: knuffel, the secret, secret, codde |  Facebook |

Commentaren

ach.... ik weet niet of een virtueel knuffeltje telt maar hier is er alvast eentje (((*))).

en morgen schijnt de zon..jawel...ik zeg het u...morgen schijnt de zon

Gepost door: Bibien | 21-12-06

een virtuele knuffel van formaat voor jou ! " Er zijn dingen aan het begin van de liefde die haar daarna een heel leven lang in stand houden. […] Zoals die lippen met die mondhoeken die almaar speels en vrolijk blijven dansen en die geur die over mijn hoofd en over mijn lippen werd uitgesmeerd, aan mijn voorhoofd en aan mijn neusgaten kleefde en daar sindsdien is blijven hangen, in mijn mond, in mijn geheugen, in mijn droom, in elke ademhaling, in mijn zweet. "

Goéd van de dichter, niet ?

Gepost door: moody | 22-12-06

knuffel als ik jou knuffel, knuffel je mij, en dan zijn we beiden (eventjes toch) gelukkig!

Gepost door: xxx | 22-12-06

knuf Ik heb ook al te vaak de knuffel in mij vermoord. Al weet ik dat er meer mensen zijn die deze knuffel nodig hebben. Dus de knuffelbeer goed initiatief. (maar wie geeft graag toe dat hij meer geknuffelt wil worden)

Gepost door: me myself and i | 23-12-06

onder de maretak Een stevige, lieve, lange kerstknuffel!!

Gepost door: Joe | 24-12-06

De commentaren zijn gesloten.