29-10-06

Wat als ...

what ifVannacht uitgeweest.  Verstand op nul.  Dansen, lachen, door-  gaan.  Maar nu de  kater, niet van de alcohol, wel van mijn gedachten en gevoelens die in overdrive werken.  'Wat als'-vragen.  Wat als die dokter niet had gezegd dat ik waarschijnlijk die stomme immuniblabla-ziekte heb. Wat als ik niet zo persé een tweede kind had gewild.  Wat als ik niet die bloedingen had gehad, deftige sex kunnen hebben en minder emotioneel was.  Wat als ik niet 10 min te vroeg in zijn praktijk was toegekomen met de deur op slot.

Het heeft geen nut, dat weet ik, maar het blijft draaien in mijn hoofd. Zoveel vragen, zoveel tranen, zoveel pijn.  

 

Wat als ik nu eindelijk zou kunnen afsluiten en doorgaan …

Ik zou het zo graag.

11:13 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: als, pijn, scheiding, aanvaarding |  Facebook |

27-10-06

Loemp is ook vis

brievenbusGisteren lompe dag. Allé, ja, ik moet het niet op de dag steek, het lag helemaal aan mij.  ’s Morgens eens kastje op mijn teen laten vallen, vraag me niet hoe maar het was zeer pijnlijk. Boven op zolder schoenen moeten zoeken waar mijn opgezwollen teen in kon.  Ondertussen stond mijn vedette te lachen met mijn gehinkel.  Net op tijd (of was het net te laat) op het werk geraakt.

Thuisgekomen en overvolle brievenbus willen leegmaken. Te lui om de sleutel te gaan zoeken (want waar heb ik die weeral gelegd).  Dus hand in gleuf gestoken. Nog iets dieper, effe duwen en ja, ik had het kaartje dat onderaan lag.  Maar nu, terug eruit geraken, niet zo simpel want je vel plooit dan in de verkeerde richting.  Niemand te zien om me te helpen de metalen klep open te trekken (voor zover dat kon maar elke millimeter ruimte was welkom).  Niemand, ik stond daar mooi in’t donker met mijn hand vast. Enige mogelijkheid; trekken.

Geschaafd hand en gezwollen teen.  Ik heb dan maar wijselijk besloten om mijn bed in te kruipen, kwestie van geen verdere schade meer op te lopen.

08:12 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: pijn, lomp, teen, brievenbus |  Facebook |

24-10-06

Blonde godin

mother & child godess‘Ik wil bij jou slapen’ zegt ze. ‘Nee patatje, jij moet in je eigen prinsessenbed slapen’ zeg ik maar ik weet zelf dat het niet overtuigend klinkt. Ik wil het even graag. ‘Mijn lief mamaatje’ zegt ze terwijl ze me een dikke knuffel geeft. Natuurlijk smelt ik en kruipen we samen in bed.
’s Nachts gniffelt ze tegen me aan en legt haar arm op mijn rug. Die genegenheid en knuffels die ik zo erg mis, ik steel ze bij haar.  De liefde van mijn leven, mijn blonde godin van bijna 3.

08:20 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: prinses, godin, dochter, knuffel |  Facebook |

19-10-06

Fout cadeau

home is where the heart isjpgRode fluwelen kaft, zilveren bedrukking, foto in midden. Op het eerste zicht lijkt het een interieurboek.  ‘Home is where the heart is’ lees ik op de cover.  Een uitgave van VT Wonen. Ik hou wel van interieurboeken en -tijdschriften maar VT Wonen is niet echt mijn stijl. En dit boek ook niet. En dat zou hij toch moeten weten, P, mijn ex, die het me vorige week kocht voor mijn verjaardag.

 

‘Home is where the heart is’ lees ik nogmaals.  Rare titel om me cadeau te geven wetende dat ik hem net had verteld weg te willen uit ‘ons’ huis. Veel te groot, te duur, te veel herinneringen. Ik sla het boek open en merk al snel dat het geen echt interieurboek is maar een ‘lifestyle’boek of hoe moet ik het ook noemen.  Ik blader even verder en kom aan hoofdstuk 10; liefde is een groot gezin.

Ik slik. Domme kl**t.  Geef me aub volgende keer een boek met éénpansrecepten of bloemstukken, geen boek die het gezinsleven promoot want dat is wat ik wou en hij niet klaar voor was.

 

Ik wou het boek teruggeven en zeggen ‘geef het aan iemand die een gezin, een man en kind heeft, aan je vriendin bvb’. Maar ik heb gezwegen, comme toujours.

 

P.S. iemand een idee welk 'fout' boek ik hem voor zijn verjaardag cadeau kan doen?

08:24 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: home, interieur, gezin, cadeau |  Facebook |

14-10-06

Agenda overboord

plannerIk ben een planner.  Ik weet nu graag wat ik binnen twee weken ga doen.  Niet dat ik niet van verrassingen hou, zeker wel, maar gelieve me dan wel tijdig te verwittigen ;-)

Maar er zijn dingen die je niet kan plannen, verjaren bvb.  Je kan niet zeggen, ik stel het een maand uit, heb er nu niet veel zin in.  En ik had er niet veel zin in begin deze week.  Vooral niet omdat deze keer ook het eerste getal verandert.

En dan ga je het onvermijdelijke doen; nadenken over wat je bereikt hebt.  En dat is confronterend omdat dan al die vragen bovenkomen.  Blijf ik hier wonen, verander ik van job, blijf ik nog lang single, wanneer win ik de lotto. 

Vroeger was alles gepland.  Afstuderen, werken, samenwonen, trouwen, bouwen, eerste kindje, tweede kindje, van job veranderen, creatieve cursus volgen, ...  Lange tijd verliep het ook zo.  Nu weet ik niet wat er me te wachten staat.  Dus ik gooi mijn agenda overboord en zie wel wat er komt.  Ik ben benieuwd!

19:57 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: plannen, planner, agenda, verjaardag |  Facebook |

11-10-06

Rechtbank: deel II

15 september

Woensdagnamiddag voor tweede keer naar rechtbank geweest.

Eerst op terrasje een lekker slaatje gegeten (scampi’s, gerookte zalm, st-jacobsnoten, gamba’s, hmmmmmmmm, ’t was op zijn kosten, heb ervan geprofiteerd ;-).  Voor mij lang geleden dat ik zo een ‘dure plat’ at.  Buiten Quick en een croque in de plaatselijke taverne eet ik nog zelden buitenhuis (de culinaire creaties van de buurvrouw niet meegeteld).

Leuk gebabbeld over familie en vrienden en natuurlijk ons vedette.  Dan even naar de rechtbank gegaan om ons ja-woord te geven en een krabbel te zetten.  Nu is het enkel een kwestie van wachten en betalen en dan zijn we niet langer man en vrouw.

Ik heb die namiddag geen emo-moment gehad,  raar maar waar.  Na de rechtbank had ik geen zin om direct naar huis te gaan, mijn vedette was toch bij de papa en ik wou genieten van de halve dag congé die ik voor de gelegenheid had moeten nemen.  Dus naar Anderlecht shopping gereden.  Wou mezelf verwennen met een leuke blouse of vestje. Veel gepast, veel afgekeurd, veel gekocht voor mijn vedette. 

Het dipje kwam een dag later. Vermoeidheid, hoofdpijn en veel te veel nadenken.  Hoog tijd voor het weekend en een avondje onnozel doen (lees: zeveren en dansen in foute keet) om mijn moraal op te krikken.

09:35 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: rechtbank, scheiding |  Facebook |

10-10-06

Beide meisjes zijn flink geweest

02 September

schoolBeide meisjes zijn flink geweest.  Mijn vedette en ik.  Het was onze eerste schooldag.  Ik had vakantie genomen om haar te kunnen wegdoen en halen en ondertussen een boekentas te gaan kopen (mét Poe-beer natuurlijk, ik had mijn orders gekregen ;-)

Op de speelplaats gekomen ging ze direct het klimrek onveilig maken en liep ze van het treintje naar de toren, van de toren naar de schuifaf van de schuifaf naar het treintje.  Toen de bel ging, ging ze flink op de stipjes bij de juf staan.  De ouders mochten op deze speciale dag mee tot in de klas.  Een dikke knuffel en ‘tot straks mama’ en ze was verdiept in de toren die ze van plan was te construeren.  Mama liep opgelucht de school uit.  Zonder traantjes (jawel, weinig die het kunnen geloven).  Al moet ik toegeven dat er toch wel een dikke krop in mijn keel zat toen ik wegreed.  Zeker toen ik een meisje door het raam ‘Mama, mijn mama’ hoorde roepen.  Maar ik was overtuigd dat het niet mijn vedette was, die was immers kalm met de blokjes aan het spelen.  Pas toen ik haar terug ging halen hoorde ik dat het wel degelijk mijn vedette was geweest.  Gelukkig wist ik dat op het moment zelf niet.

Toen ik haar ging halen, ik was er natuurlijk 10 minuten te vroeg, kwam ze naar me toe gelopen.  Blij omdat ze goed gespeeld had en blij omdat ze mama zag.  En toen ze naar me toen kwam gelopen dacht ik 'Ze wordt groot'. 
Zo groot als het cliché van de uitdrukking zelf.
G*dverd*mme, ze wordt écht wel groot, mijn vedette.
'Amaai' zou ze zelf zeggen.

08:15 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: school, eerste schooldag |  Facebook |

09-10-06

Sub Zero

20 augustus
zero degreesVerdriet, veel meer voel ik de laatste week niet meer.  Verdriet en machteloosheid.  Zoals zonet als mijn vedette weende en schreeuwde ‘Papa hier, Papa bij mij’.  Kan de Supernanny even langskomen en vertellen wat ik dan moet doen?  Een time-out, de hoek in, knuffelen en troosten (terwijl ze me slaat en schopt), K3 opzetten, … Wie het antwoord weet, ik ben je eeuwig dankbaar.

Voor al wat niet om mijn vedette draait staat mijn gevoel op nul.  Alleen verdriet dat bovenkomt, geen woede, haat of nijd maar een groot pak verdriet dat drijft op mijn tranen.

Ik zou zo graag terug voelen.
Leuke dingen zoals kriebels, nieuwsgierigheid, slappe lach, verwondering, bewondering, …

Dus, ik ben er vroeg bij, voor mijn dertigste verjaardag graag een verrassingsmandje met een beetje van elk. 
Voor de rest vraag ik niet veel :-(

08:34 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: zero, supernanny |  Facebook |

07-10-06

Nog een geluk dat ...

11 augustus

Vandaag 5 jaar geleden

hammerZoals met de gek uit het grapje
die zich voortdurend met een hamer op het hoofd sloeg, en naar de reden gevraagd, zei:
“Omdat het zo prettig is, als ik ermee ophou”- zo is het een beetje met mij.
Ik ben ermee opgehouden je te verliezen.
Ik ben je kwijt.

Misschien is dat geluk: een geluk bij een ongeluk.
Misschien is geluk: Nog een geluk dat.
Dat ik aan jou kan terugdenken, bv.,
in plaats van aan een ander.

Herman de Coninck

5 jaar geleden, vandaag, nu 11u.  We gaven ons Jawoord, tot de dood ons scheidt blablabla. 
In mei dit jaar deden we het terug, ‘Ja’ zeggen, deze keer in de rechtbank. Eind dit jaar is het definitief.

10:28 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: herman de coninck, scheiding |  Facebook |

06-10-06

Dank u God

30 July

Vrijdag kreeg ik telefoon van mijn nonkel.  Om te zeggen dat mijn grootmoeder al enkele dagen opgenomen is in de kliniek.  Maandag was ze heel slecht, ademnood en uitdrogingsverschijnselen, het is nipt geweest.  Nu is ze weer beter, ze kan terug een beetje praten (zeer belangrijk voor de vrouwen in ons familie ;-)  Dinsdag mag ze waarschijnlijk terug naar de home.

Ze is dan wel 92 jaar, een mooie leeftijd om te gaan, zou je zeggen indien het om iemand anders grootmoeder ging.  “Zolang ze niet moet afzien”.  We zeggen het zo vaak. 
Maar toch, elke keer ik dergelijk nieuws krijg moet ik even slikken. 
Als het zover is, ga ik haar missen.  Fysiek is ze niet goed meer.  ‘Versleten en gedemodeerd model’ zeggen de tactvolle dokters.  Ze is moeilijk te been en kan met moeite nog iets vastnemen, haar ogen gaan nu ook erg achteruit.  Maar ze heeft een enorme innerlijke kracht en die straalt ze uit naar de mensen rond haar. Als je bedenkt wat zij allemaal heeft meegemaakt en dat zonder zagen en morren, respect. 

Een grootse vrouw.
God, of wie of wat doen ook, bedankt dat ze toch nog even mag blijven.

10:16 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: oma, dank, god |  Facebook |

05-10-06

Kieken zonder kop

26 July

chicken no headVergeetachtig en verstrooid, het wordt altijd maar erger.
Een maand geleden was ik mijn sleutels kwijt.
Overal gezocht, ik dacht ‘ze komen wel boven water’ (ik weet waarom ik de meeste dubbel heb).  Tien dagen later vind ik ze.  Op mijn voordeur, langs buiten.
Ondertussen is zeker 10 man langs de voordeur gepasseerd, niemand heeft het gezien. gelukkig ook geen vreemden die dit opgemerkt hebben.

Gisterenmorgen rijd ik uit mijn garage, zie ik dat de garagepoort van de buren openstaat.  Ze zijn op vakantie en ik haal dagelijks de post uit de brievenbus en leg die binnen.  Ik ben langs de poort buiten gegaan, heb op het knopje gedrukt, hoorde de poort in gang schieten en ben gerust doorgegaan.  Niet omgekeken om te verifiëren of ze wel helemaal dicht was.  Niet dus, ze stond wagewijd open, heel de nacht.  Ik ben binnen gaan piepen, alles was in orde, tv en stereo stonden stonder er nog dus geluk gehad.  Again.  Bij deze, sorry ma en pa.


Vanmorgen, 9u, ex belt om te zeggen dat ik ons vedette haar schoenen vergeten ben.  Even verduidelijking; Ik laat haar zo lang mogelijk slapen, draag haar naar beneden en omdat ze zo'n ochtendhumeur heeft en graag traag wakker wordt wikkel ik haar in haar Poeh-deken (én geen ander, anders hele dag uit haar doen) en leg haar zin in de autostoel.  Dan kan ze onderweg nog wat soezen en stilletjes wakker worden.  In de winter doe ik haar pantoffeltjes aan maar nu is dat niet nodig.  De schoenen steek ik normaal in haar verzorgingszak maar de papa had die niet mee terug gegeven.  "enkel nog een onderbroekje en t-shirt nodig" had hij gezegd.  En dat had ik dus wel mee, speciaal nog gewassen en in de droogkast gestoken, onder laptop gelegd als alternatief op strijken maar dus geen schoenen.  Gelukkig is het nog solden en hebben ze haar maat gevonden, als de nieuwe collectie uit is ga ik dat nog een proberen ;-)

Ongeveer 11u vanmorgen, merk ik dat ik mijn topje binnenste buiten aanheb.  't Is zo'n frommelding dus niemand heeft het opgemerkt.  Maar ik denk dat ik ga proberen de volgende dagen iets minder kieken zonder kop te zijn ;-)

08:31 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kieken, vergeetachtig, verstrooid |  Facebook |

04-10-06

Back to reality

24 July
Terug gaan werken na drie weken congé.  Auw, hard, niet veel uitgestoken.  Gelukkig was het kalm.
Na het werk naar de ex zijn nieuwe stulp geraced, mijn vedette is deze week overdag bij hem, 's avonds bij mij.  Ik had haar twee dagen en een half niet gezien, de eerste keer zo lang zonder haar, veel bijgeknuffeld vanavond.  Maar het viel me toch moeilijk.  De ex en ik waren in zijn hal aan het praten, afspreken voor de volgende dagen.  En mijn vedette zei 'nog kusje gaan geven, mama mee'.  De Papa zei 'je hebt toch al afscheid genomen' (van zijn vriendinneke die boven zat) maar onze spruit gaf niet op.  Dus zei ik dat ze nog even alleen moest gaan dag zeggen, alsof het me niets deed.  Wel dus.  Daarna vertelde ze dat ze gaan zwemmen zijn, eendjes eten gaan geven en morgen naar de Efteling gaan.  Happy family spelen, met mijn dochter dan wel.
Een heel raar gevoel geeft me dat, pijn eigenlijk. 
Maar dan troost ik mezelf met het feit dat het maar voor enkele dagen is dat ze familietje kunnen spelen.  Volgende week moet de ex weer werken en is ze maar anderhalve dag per week bij hem en nog minder bij haar.  Oefffffff.

10:03 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: werk, vakantie, familie |  Facebook |

03-10-06

Niet gezond

21 July

iron35° buiten, binnen schat ik 30°.
En ik strijken, met stoomstrijkijzer.
Niet gezond, hopelijk heeft dat zweten iets opgebracht (allé ja, afgehaald dus).

De hele week met excuus ‘to hot’ de strijk laten staan, nu had ik geen keuze. Dat mijn vedette hier in een slipje rondloopt, daar gaat niemand bezwaar tegen hebben.  Voor mezelf vind ik het wijs nét iets meer aan te doen, vooral morgen als ik naar zee ga.

Girlsweekend, met twee vriendinnen op stap, zonder kids.  Twee dagen blond spelen, tiener uithangen.  Op strand liggen en commentaar geven, dik noemen diegenen die smaller zijn dan ons, fluiten als er macho voorbijkomt, witte wijn drinken alsof het limo is.

Er niet aan denken dat ik maandag terug moet gaan werken, na drie weken congé.
Auw, gaat pijn doen.  Na dit weekend zal ik immers terug drie weken recup nodig hebben.
Soit, ik zie wel, ’t is niet dat het gaat opvallen als ik met kleine oogjes achter mijn bureau zit.

Have a nice weekend, I will!

09:11 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: warm, hittegolf, weekend |  Facebook |

02-10-06

Slecht idee

17 July

kinesistSlecht idee; op emo-dag laten bepotelen door ex.
Effe uitlegge; hij kiné, ik blokkage in rug.

Gewoon de rug masseren deed me niks (was wel zalig) maar tegen hem moeten hangen met zijn armen om me heen, ik zijn geur opsnuivend; niet slim.
Ineens het besef hoe hard ik die aanraking mis, die stevige maar zachte handen.

En dan natuurlijk traantje en ik mezelf weer dom en flauw voelen.
Dus nu rode ogen en beetje down.  Maar gelukkig duurt dat meestal maar 1 à 2 dagen, morgen loop ik dus weer glimlachend rond.

Morgen, nu effe niet.

15:43 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: idee, emo-dag, massage |  Facebook |

01-10-06

Leeg

16 juli

emptyVier avonden na elkaar gefeest.  Een petanque-avondje bij mij thuis, 2 avonden terrasjes gedaan en vannacht gaan dansen.  Heel leuk.  Overdag mama zijn en ’s avonds uitgaan.  Toffe combinatie van genieten van mijn dochter en mijn vrienden.

Maar nu voel ik me leeg.  Niet depri of down, gewoon leeg.  Geen plannen voor de volgende dagen, meeste vrienden aan’t werk of op vakantie, de buren zijn ook vertrokken voor 2 weken.  Heb het gevoel dat het een saaie week gaat worden, de laatste van mijn verlof.

Ik heb het nog maar weinig gehad de laatste maanden, het gemis van iemand die naast me zit, filmpje kijken of spelletje spelen.  Of buiten zitten met een glas wijn.  Niet veel zeggen, gewoon samenzijn.  En tegen elkaar liggen ondanks de plakkende warmte. 

09:59 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: leeg, down |  Facebook |