29-09-06

Omdat hij het zo lief vraagt

9 juli 

"Schrijft straks eens iets op uw blog, 't is al drie dagen geleden" zei hij, "ik ga wel elken dag kijken hé".Dus vandaag eentje voor S, omdat hij het zo ‘lief’ vraagt ;-)

Maar weinig inspiratie ten gevolge van gisteren 12 uur op de wei van Werchter gelegen en gestaan.  Muziek was goed, Sting, Simple Minds, Simply Red, zelfs mijn niet-favoriet Bryan Adams kreeg me aan’t bewegen.  Maar de momenten dat ik niet bewoog; op de harde ondergrond gezeten en vooral gelegen.  Uren ongemakkelijke poses aangenomen op een opengeplooid vuilniszakje om ons territorium te bewaken en onze benen tussen de optredens door de nodige rust te geven.
Nu voelen mijn schouders als cementblokken, die kinesist die hier vroeger rondliep zou momenteel van pas komen.

Mannen, ze zijn er nooit als je ze nodig hebt ;-)
Maar dat geldt vandaag niet voor S. en omdat dit item op zijn vraag geschreven is; bedankt om te melden dat ik een mottige jeans aan heb, te lachen met het feit dat ik maar één gelakte nagel heb, me het genoegen te geven van je op tijd en stond buiten te smijten ;-)

M.a.w. bedankt voor alle plagerijen en ambetant gedoe maar vooral om er te zijn als ik je nodig heb

Thanx om mijn beste maatje te zijn.  xxx

22:11 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vriend |  Facebook |

28-09-06

6-maandelijkse evaluatie

4 juli

calenderDikke 6 maand nu sinds hij wegging.
6 bewogen maanden, de eerste weken veel geweend, leeg gevoeld, gevloekt, ...
Maar steeds meer plezier gemaakt, veel nieuwe mensen leren kennen (de éne al wat leuker dan de andere ;-) , enkele hele goede vrienden gemaakt, ...

Ik ga het hem (the ex) niet zeggen maar eigenlijk feitelijk, … voel ik me nu vele beter dan pakweg twee jaar geleden toen ik ons nog als het ideale koppel zag.

Ik ben dan wel de man waarmee ik oud dacht te worden kwijt maar ik geniet nu meer van wat ik wel heb; mijn dochter, vrienden, mijn vrijheid (vooral de emotionele vrijheid van niet steeds te denken ‘waarom was hij nu weer kortaf, hoeveel keer heeft hij vandaag met haar gebeld, wanneer komt hij thuis').

En niet te vergeten de vrijheid door minder werk in huis,  2 machines was per week ipv 7, zalig gewoon, had ik dat eerder geweten ;-)

22:01 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: evaluatie, afscheid |  Facebook |

De Poppies in de Ardennen

3 juli

Een chalet, mooi stukje gras (ja Val, goed afgereden), zwembad en zo weinig mogelijk werkende hersencellen.

Dat was de formule voor het weekend.  We noemden onszelf de Poppies, ik weet niet meer waarom en het doet er ook niet toe, we hebben gelachen en dat was al wat ons interesseerde.

Opa Poppie, Tante Poppie, de Poppie kids, we hadden elk een naam.

Ik weet het, kinderachtig en dom, Flodder niveau.  Maar waarom niet, we hadden fun.

Was lang geleden dat ik zo heb kunnen relaxen, dat ik eens niet elke minuut op mijn kleine Poppie moest letten omdat er voldoende volk was om haar in het oog te houden en met haar te spelen.  En dat was het zaligste, zien dat zij zoveel plezier had en ervan genoot.

 

Ik kijk al uit naar het vervolg, sequels zijn welkom.  Ik dacht aan ‘De Poppies aan zee’, ‘De Poppies gaan naar Benidorm’ en wie weet zelfs 'The Poppies go to Vegas'.  LOL

11:47 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: weekend, ardennen |  Facebook |

27-09-06

Ik was dronken - gedichten

28 juni

Ik was dronken van dromen

                       van jou
en jij was te nuchter
om te zien dat ik je
naakte lichaam bedekte met
een kleed van idealen
 
Nu jij enkel een kater meer
bent zal ik stuk voor stuk repen
ideaal van jouw lichaam
scheuren zodat jouw kale
ego overblijft
 
en ik me weer langzaam kan
tegoed doen aan een andere
geestrijke drank.
 
 
Dit schreef ik 13 jaar geleden maar nu eens te meer van toepassing.
Never ending story ?
 
Nog eentje van die periode:
 
Toen jij
harten koning
gisteren
besloot
mijn woonst te verlaten
vergat je
dat mijn kaartenhuis van
morgen
op jou was gebouwd
 
Dus
morgen
moet ik herbeginne
maar laat me
vandaag
nog even
ruïne
 

10:59 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: gedichten, kaartenhuis, hartenkoning |  Facebook |

26-09-06

Ik gun het hem zo!

Vooraan in de veertig is hij, mijn collega die rechtover zit.  Hij woont op de bovenverdieping  van de villa van mama en papa, draagt meestal een geel debardeurke en blauw hemd, de avond ervoor klaargelegd door de mama. 
’s Morgens, 2 voor 8, hij stapt uit zijn auto (waar hij al 15 minuten in zit te wachten), doet zijn routinetoer langs de klok en de post.  Komt boven, zegt bonjour en zet zich op zijn stoel.  Trekt allerlei onapeteitelijke smoelen terwijl hij in zijn neus peutert.

Neemt zijn thermos koffie (dank u mama) en drinkt ‘van den toot’. Meermaals heb ik al geprobeerd duidelijk te maken dat de stop eigenlijk ook een tas is.  Maar dan kijkt hij me stomzwijgend aan en drinkt voort.  Hij laat iets horen dat het midden houdt tussen een boerke, een oprisping en het geluid van het ophalen van slijmen. 

9u45: Hij gaat naar’t toilet, in ander gebouw, die hier in de gang zijn te dichtbij.  Langs de post en naar magazijn, klapke doen, of gewoon kijken hoe anderen werken.
10u30: ’t Wordt druk, hij doet alsof hij aan’t bellen is zodat hij zeker geen lijn van iemand anders krijgt.  Boerke laten. 

11u: Hij zegt dat hij een verzendnota gaat opvragen bij transport, iets dat wij allemaal via de server doen en afprinten op de printer naast ons.  Oprisping.

11u59: Hij neemt zijn brooddoos en thermos en eet zijn bokes in de refter, meestal alleen.  Dan gaat hij naar het internetlokaal, wat hij daar doet wil ik niet weten.


13u: Terug op buro vraagt hij of het druk was en zet zich neer.
14u: Zijn neusgat begint rood te zien van het gepulk.  Hij vraagt voor de 15de keer hoe hij een mail moet forwarden en zucht omdat de telefoon rinkelt.
15u: Terug druk dus belt hij naar de weer-lijn zodat hij enkele minuten geen telefoons meer krijgt, boerke laten.
15u30: Post wegdoen, naar toilet in ander gebouw
16u30: Zeker niet vragen of iemand anders veel werk heeft en hulp kan gebruiken.  Oprisping.
17u: Thermos en brooddoos in boekentas en jas aandoen. Langs post en klok en om 17u03 wagen in.


Maar om de twee/drie maand gaat hij op reis, naar Tunesië, verschillend hotel, steeds zelfde kustdorp.  En tijdens zijn trip fantaseren wij hier over wat hij daar aan’t doen zou zijn. Hilarische verhalen over harems, orgieën en communiefeesten van zijn bende klein mannen.


En als hij dan terugkomt en we vragen hoe het was, dan verschijnt er soms een poging tot glimlach rond zijn mond en dan denk ik  “laat het alsjeblieft waar zijn, onze wilde fantasieën, laat het waar zijn, ik gun het hem zo (en anders koop ik hem een koord)".

 

Enige gelijkenis met bestaande personen berust volledig op toeval!

10:00 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: collega |  Facebook |

23-09-06

Beter één hand in de lucht ... dan onder opa's auto

27 juni

"Mijn handje doet geen pijn meer", zegt ze en ostentatief steekt ze het omhoog.  "Kijk mama" en ze wijst fier naar het resterende stukje bandenspoor.  Michelin stond er nog net niet ingedrukt.

Ze zal het later nog veel vertellen, haar eerste stoere verhaal.  "Mijn Opa is over mijn hand gereden, dat deed veel zeer maar ik ben een sterke, ik kan daartegen."
"Ik heb niet lang geweend en ik wou er geen verband rond, dat is niet zo cool".  Het moment voor mij om mijn wenkbrauwen te fronzen en stilzwijgend beter te weten.

2,5 jaar is ze nu, er zullen nog wel 'accidentjes' volgen besef ik. Hopelijk steekt ze geen andere ledematen meer onder een auto of ander bewegend object want ze kwam er nu wonderlijk wel vanaf.
En de mama ook want het was toch wel effe verschieten toen de ex belde met het heugelijke nieuws.  'Heb je Lotte haar SIS-kaart, ze heeft haar hand verpletterd". 

Tja, de subtiliteit van een olifant.

21:15 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: hand, ongeluk, pijn |  Facebook |

22-09-06

Rechtbank part I

11 juni
Woensdag naar de rechtbank geweest, samen.  Het viel goed mee, geen emo-moment gehad.  Tenzij heel even toen je vertelde van je vakantieplannen met haar.  Maar dat heeft meer te maken met dat ik ook graag op vakantie zou gaan maar niet goed weet met wie.
Door ons uitstapje naar het imposante Justitiepaleis ben ik tot de conclusie gekomen dat ik eigenlijk nog graag bij je ben, alhoewel dat besef het me niet makkelijker maakt.
Want ik heb het ondertussen allemaal geprobeerd; je te haten, kwaad zijn, af te breken en ook om je niet graag meer te zien maar dat is allemaal niet zo evident als het lijkt.  Ik kan de knop na 12 jaar niet zomaar 100% omdraaien. 
 
Wat ik de laatste maanden wel geleerd heb is dat ik je niet nodig heb om gelukkig te zijn en dat is belangrijker dan te kunnen zeggen dat ik niets meer voor je voel. Het leven neemt soms een rare bocht en dan kan je alleen maar meedraaien en een beetje bijsturen zodat je er niet uitvliegt.  Maar don't worry, ik ben ondertussen een ervaren chauffeur ...

23:13 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: justitie, rechtbank, scheiding |  Facebook |

Auw, zaterdagmorgend

3 juni
 
Auw, zaterdagmorgend 11u en hoofdpijn.
Slechte wijn op banale fuif maar goed onnozel gedaan en gedanst, gelukkig geen getuigen die het de moeite vinden om voort te vertellen
 
Nog een uur om mezelf te transformeren naar mijn alterego 'crazy mama', wat trouwens mijn favoriet nummer is van de stones die ik normaal donderdagavond had gezien moest de Keith het niet nodig gevonden hebben om in een palmboom te klimmen.
 
Vanavond eens thuisblijven, handleiding zoeken want 'hoe moet dat nu weeral?'  Filmke huren waarschijnlijk.
Gisteren op zolder naar filmkast gaan zien, eerste keer sinds vertrek halven trouwboek, van de 4-500 films blijven er nog twee cassettes over, titel van eerste: 'trouw Peter en Lieve', titel tweede cassette 'trouw Lieve en Peter', ik herinner me niet meer waarom twee cassettes, misschien voorzienigheid van de cameraman aangezien 1/3 (of was het 2/3) van alle huwelijken eindigt met lege filmkast.
Heb de cassettes mooi laten staan in lege kast, binnen tien jaar staan ze er waarschijnlijk nog, onaangeroerd, daartegen weet niemand nog hoe een video werkt en is dat beeldmateriaal enkel nog in mijn geheugen gegrift.  Tenzij dat ondertussen zwaar aangetast is door de slechte wijn op banale fuiven.
 
Morgenavond huiselijke faciliteiten delen met vrienden en perfecte gastvrouw spelen.
Tapas en caipirinha, best mijn maagpillen eens innemen.
En dan maandag waarschijnlijk weer hoofdpijn en goed vloeken bij het opstaan door het besef dat volk over de vloer enkele uren extra kuisen met zich meebrengt.
 
En zo blijf ik bezig en is het terug werkweek en tijd om plannen te maken voor het volgende weekend.
Wat heb ik de laatste maanden toch een zwaar leven, haha, slaapwel, ga nog even mijn ogen dichtdoen en genieten van de stilte en hoofdpijn.

23:00 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zaterdag, wijn, fuif, stones |  Facebook |

Bella

14 mei 2006

Volle zaal, leuk optreden.  Naar huis gereden en ineens klop gekregen.  Er overviel mij een enorm gevoel van 'alleen zijn', wil het niet eenzaamheid noemen omdat ik dat zo'n flauw woord vind. 
Ik belde een vriendin (23u45) om te horen waar ze zat.  Stuurde SMS-je naar kameraad vragend of hij al sliep. Geen antwoord, ja dus. 
Ondertussen reed ik naar huis voorbij een veld waar vlak in het midden een koe lag te soezen. 
Groot veld, één koe die me bekeek en 'beuh' riep toen ik voorbij reed.  Ik kon mijn mondhoeken niet bedwingen, een glimlach kwam te voorschijn.
Ik heb 'beuh' teruggeroepen, kon het me niet laten, niemand die me zag, behalve mijn nieuwe vriendin.  
Een koe die me minder eenzaam (oeps, toch dat flauwe woord gebruikt) deed voelen, waar gaat dit toch naartoe ;-)

15:39 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: koe, bella, eenzaam |  Facebook |