01-11-07

Ik weet niet naar wat.

th_achterpoortHet zat in mijn achterhoofd toen ik besliste om mijn andere blog even stil te leggen. 'Als ik het bloggen niet zo lang kan missen kom ik terug op mijn oude stek.' Het is altijd leuk een achterpoortje te hebben. Ik dacht dan ook het moeilijk te hebben om 3 weken niets te posten. Ik dacht dat er hopen inspiratie ging bovenkomen en die dan te gebruiken voor mijn boek. Niet dus.

Ik ben iemand die leeft in fases, periodes. De éne periode wil ik veel weggaan, aan een hoge snelheid leven, nieuwe dingen doen. In een andere periode ken ik rust, geniet van creatief zijn en thuis bij mezelf. Maar dan zijn er die tussenperiodes. Onrust, vragen, tegenwringen, vooral tegen mezelf. En raad u eens in welke periode ik nu zit? Nee ik ben niet depri of down. Mijn omgeving merkt niets. Alleen ik, ik wacht en zoek maar weet niet naar wat.

10:28 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: elle, blog |  Facebook |

27-12-06

Einde jaar - einde blog?

Beste familie en vrienden die hier af en toe komen piepen.  Thanx voor jullie steun en ik wens jullie het allerbeste voor 2007.

Liefste bloggers en lezers van deze en mijn andere blog, thanx voor jullie vele toffe reacties en mailtjes.  Ik heb ervan genoten. 

Ik laat deze blog nu voor wat het is.  Misschien kom ik binnen een tijdje terug, misschien ook niet.  De bloggers die me kennen weten me nog wel te vinden.  Tot later, Lief

 

16:21 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: einde, wensen, afscheid |  Facebook |

21-12-06

The Secret

secret headerNiet denken ‘morgen mag het niet regenen’ maar wel ‘morgen schijnt de zon’.  En dan zal de zon morgen schijnen.  Zo simpel is het volgens ‘The Secret’.  Een film die ik gisterenavond samen met 300 andere geïnteresseerden bekeek.  Een vriendin had vorige week gevraagd of ik zin had om mee te gaan.  Mijn nieuwsgierige IK zei direct ja. 

 

De algemene boodschap van ‘the Secret’ is een waarheid als een koe; positief denken en aantrekkingskracht zijn belangrijk als je iets wil bereiken.  Maar in deze film werd het wel heel simplistisch voorgesteld. 

Het geheel werd ingeleid en afgesloten door mensen die zich bezighouden met alternatieve en spirituele therapieën: yoga, lachtherapie, sapkuren, … Paul Codde was er ook, hij vertelde over zijn actie van komende zaterdag.  Hij gaat een dagje knuffelbeer spelen in het Wijnegem Shopping Center.  Al wie daar behoefte aan heeft mag van hem gebruik maken (om te knuffelen dus).  Ik vind het op zich een raar idee en ik zie me niet zomaar een vreemde knuffelen. Maar toch kreeg ik het tijdens zijn uitleg even moeilijk.  Nu zaterdag is het exact een jaar geleden dat ik iemand (een volwassene, mijn vedette gelukkig niet meegeteld) knuffelde.  Die dag zelfs twee keer, ’s morgens toen HIJ afscheid nam en ’s avonds toen een vriendin me kwam steunen.  Maar sindsdien niet meer.  En het is grotendeels mijn eigen fout.  Vroeger knuffelde ik heel veel, ik ben vrij fysiek, maar enkel met mijn partner, nooit met vrienden of familie.  Tegen over hen hou ik me vaak stoer en een knuffel past niet in dat plaatje. 

 

Misschien daarom dat ik zo vaak in bad en bed kruip, de warmte en geborgenheid van water en een groot dekbed dient als schrale vervanging van menselijke warmte.

Maar om het op het ‘The Secret’ wijze te zeggen: 2007 wordt mijn knuffeljaar!

 

U weze gewaarschuwd ;-)

14:49 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: knuffel, the secret, secret, codde |  Facebook |

19-12-06

'Ik hou van jou' zei je tussen twee monden vol wafel

‘Ik hou van jou’, zei je tussen twee monden vol wafel.

Maar niet grappig; ook helemaal niet raar.

Een bal die je met alle ervaring van je drie jaar

vriendelijk naar mij toe rolde over tafel.

 

Ik bloosde haast als de eerste keer.

Niet elke dag, hoor ik dat zeggen, laat staan menen.

en als het toch gebeurt, heb ik geen antwoord meer.

Zoveel keer jouw leeftijd, ben ik tien keer

 

minder in staat te zegge wat jij zei; niet in staat

zomaar voor iemands voeten de lading bakstenen

van een verklaring uit te storten.  Als ik het toch probeer

blijft het in mijn keel steken, een visgraat.

 

Want wat men passie noemt, dat leer

je nog wel, komt vaak op omverrijden neer.

Niet bij mij: ik ben zo knap dat ik alles kan geven

en mijn hart houden.  Kussen zijn kussen.

 

Een bed is een bed.  Zielen hoeven daar niet tussen

te komen.  Jij zegt: een bed?  Is om te slapen?  Moge

het zo ongestoord: dat je nooit met open ogen

iemand naast je haast niet huilen hoort.

 

Herman de Coninck naar Jonathan Price

11-12-06

Damn

Ik kwam HEM tegen en terwijl ik stoer vertelde over al het leuks dat ik vorig weekend uitstak begon dat molentje in mijn hoofd te draaien:  ‘Nog steeds last van schilfertjes zo te zien.  En zeker niet vermagerd, die pull is dan wel van een duur merk maar flateren doet hij niet.  Ik heb altijd al gezegd dat zwart je niet goed staat.  Kapper op congé zeker?  Je baardje daarentegen laat je beter terug groeien, dan heb je zo geen babyface.  En doe alsjeblieft dat gsm-oortje uit als je met me praat. Geste-pé.  Communiceren is nog altijd niet je grootste talent.  Welke talenten had je nu weeral?  Oeps, ik moet heel hard nadenken.  Zwijgen als ik vroeg wat er scheelde, er niet zijn als je nodig was en vooral weglopen. 

“Tot één van dees” zeg je terwijl je je hand op mijn rug legt en een kus geeft.  “Yep, C U” zeg ik cool, 'loser' mompel ik in mezelf.

 

En terwijl hij wegloopt zeg ik tegen mezelf 'trut, zie hem toch niet zo graag'.

23:04 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: scheiding, damn |  Facebook |

04-12-06

Ik gun het hem zo, deel II

Ik gun het hem zo, schreef ik een tijdje geleden over mijn mannelijke collega.  Ik had het toen over een harem en spanning in zijn leven, niet over het ontslag dat hij nu heeft gekregen.  Niet dat hij het niet verdient, hij begrijpt zelf wel waarom maar het had tien jaar geleden moeten gebeuren.  Niet nu, op zijn negenenveertigste na 12 jaar dienst.

Vorige week nam hij afscheid, ik vond het raar, hij was vriendelijk en ergens zag ik opluchting op zijn gezicht.  ‘Het beste voor jou en je vedette’ zei hij.  Ondanks zijn enervante tics heeft hij een goed hart.  Het gaat je goed, Cricri d’Amour.

23:11 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: collega, ontslag, c4 |  Facebook |

28-11-06

3 jaar geleden

birthday cake 33 jaar geleden lag ik nu te puffen.  11 uur aan een stuk.  Om 6u ’s morgens water gebroken en om 17u45 ’s avonds besloot ze eindelijk dat het tijd was om af te zakken.  Een ferme vedette van 3.7 kg en 53 cm.  De tien extra dagen die ze geboekt had in mama’s buik zorgden ervoor dat ze er zo mooi uitzag als een baby van enkele weken.

 

Vanmorgen om 6u riep ze vanuit haar kamer.  “Mama, ik ben wakker”.  “Ik niet” riep ik terug.  “Nu wel” riep ze pienter van bovenaan de trap.  Ze kroop nog even bij me in bed om knuffels uit te wisselen.  “Gelukkige verjaardag vedette” zei ik.  Ze glunderde. 

 

Vijf jaar geleden kon ik me niet voorstellen ooit meer van iemand te houden dan van hem.  Nu besef ik dat de liefde voor je kind alles overstijgt en het tienvoud is van wat je voor je partner voelt.

11:57 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: verjaardag, 3, geboorte, baby, liefde |  Facebook |

21-11-06

Parttime papa

Lotte & PapaNiet toen HIJ zei ‘ik ben verliefd op haar’ of ‘het is voorbij, ik wil scheiden’ maar wel toen HIJ zei ‘jij kan geen tweede kind aan’. 

Dat was het meest pijnlijke dat HIJ of zelfs iemand anders ooit tegen me had gezegd. 

We probeerden al een tijdje zwanger te raken van een tweede vedette maar door een klein medisch probleem lukte dat niet onmiddellijk.
Gelukkig moet ik nu zeggen.

Het was ZIJ die me op een dag zei; “Zou je niet terug je pil pakken, HIJ is niet zeker meer van een tweede kind.”.  ZIJ was toen het vrouwelijke deel van onze beste vrienden. ZIJ was ook diegene waarmee HIJ samenwerkte, zijn hart bij uitstortte, op wie HIJ verliefd werd.  ZIJ is diegene waarmee hij nu samen is, van kort nadat hij bij me wegging.

 

Ik heb hem toen gezegd ‘Alleen zou ik het niet aankunnen, samen wel’. Maar dat was het net, er was geen WIJ meer. HIJ was in gedachten al weg.

 

En eigenlijk durf ik te zeggen dat HIJ het niet had aangekund, een tweede kind. Niet fulltime. Flesjes geven, pampers verversen, ’s nachts opstaan. De eerste maanden hielp HIJ bij alles. Totdat ons vedette van een goede slaper veranderde in een ‘blijter’.  Van vijf tot negen ’s avonds liep ik met haar op mijn arm. En hoe meer ze weende, hoe langer HIJ wegbleef en hoe drukker HIJ het had. HIJ wou rust en een happy family als HIJ thuiskwam, geen wenend kind en een gestresseerde vrouw.

 

Nu slaapt ons vedette weer flink en is HIJ een superpapa. Twee avonden op de week. HIJ heeft niet meer gevraagd, co-ouderschap was niet te combineren met zijn job en tja de voetbal is er ook nog hé.

HIJ is een goede papa, een parttime papa.


 

 

(Maar nooit meer dan dat.)

20:18 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: co-ouderschap, scheiding, kinderen, papa, parttime |  Facebook |

15-11-06

Op het kruispunt van het leven

light trafficOp het kruispunt van het leven

kamen we elkaar tegen

en omdat onze harten op rood sloegen

bleven we staan


Als het groen wordt

Zullen we dan dezelfde weg inslaan?

 

 

Dit schreef ik in '94

12 jaar volgden we dezelfde weg.

Toen sloeg hij de andere kant uit.

Nu vind ik alleen mijn weg, zonder GPS ;-)

11:59 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: gedicht, verkeerslicht, kruispunt |  Facebook |

10-11-06

Doorgeefpoëzie

 

Als ik één dag mocht kiezen

waarop ik niets had te verliezen...

dan stopte ik je het belegen licht in de mond

omdat ik je woorden altijd vrij donker vond.

 

(Wie vult aan? Zin toevoegen, kopiëren en posten op jouw blog. Eerste zin komt van http://bibien.skynetblogs.be/, de tweede van  http://beate.skynetblogs.be/, derde van http://ikverander.skynetblogs.be/ , vierde van http://neverendingstory.skynetblogs.be/)

 

11:12 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: poezie, doorgeefpoezie |  Facebook |

09-11-06

Als jij bent boom

adam & eveAls jij bent boom

in tuin van Eden

weet dan dat ik

nooit van een ander

zal eten.

 

 

Ik schreef dit in '94 en het stond op de cover van onze trouwmis.
Ik hield mijn belofte,  hij beet in de appel. 

22:24 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: appel, adam, eva, gedicht |  Facebook |

06-11-06

Blijven

Zes jaar heeft ze geleerd wat blijven was:
wat ouders deden, en wat alles dus ging doen:
een tafel bij een stoel, nu bij toen.
Het meervoud van geluk was: wij.

Sindsdien heeft ze geleerd wat enkelvoud is.
Zij. Nu weer half van jou, morgen half van mij.

Toen ze acht was was ze tien.
Eén helft van haar gezicht lief,
de andere liever. Bang om te kiezen
tussen verliezen en verliezen.

Vandaag is ze gewoon twaalf.
Vier ouders, twee echt, twee stief.
Slapen gaan moet met eindeloos gezoen.
Ze wint altijd. Ze heeft geleerd wat blijven is.
Wat ouders niet en kinderen wel doen.

-Herman De Coninck-

Ook al is mijn vedette vele jonger dan het kind in dit gedicht en heeft ze nog maar één stiefouder (eikes, de eerste keer dat ik haar zo noem), het is heel herkenbaar.  Soms is ze zo opgewonden als ze de papa en mij samenziet dat ze met zichzelf geen blijf weet.  Vorige week, vlak nadat hij haar had gebracht, zei ze:
"Mama, ik wil iets zeggen"
"Ja, bolleke" zei ik.
"Mama en Papa samen, mooi"
Slik.
Ik wist even niet wat zeggen.

 

10:31 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: blijven, de coninck, gedicht, scheiding |  Facebook |

03-11-06

Steek je blik in de blauwe zak

badschuimJe lag in bad

(we hebben zo’n heel groot, speciaal voor twee).

En ik kwam naakt, giechelend de badkamer binnen.

Ik wou genieten van een hoop schuim, de warmte en jou.

Je had het zelf voorgesteld.

 

Ik vergeet nooit, die blik toen in je ogen.

Het was zelfs geen blik, het was niets, enkel leegte.

Geen begeerte, passie, gevoel. Niets.

 

Soms, als ik de badkamer binnenga, zie ik je in gedachten nog liggen.
Jij en je blik.

 

Als je nog eens langskomt, neem je hem dan mee?

01:01 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: bad, gedicht, leeg |  Facebook |

29-10-06

Wat als ...

what ifVannacht uitgeweest.  Verstand op nul.  Dansen, lachen, door-  gaan.  Maar nu de  kater, niet van de alcohol, wel van mijn gedachten en gevoelens die in overdrive werken.  'Wat als'-vragen.  Wat als die dokter niet had gezegd dat ik waarschijnlijk die stomme immuniblabla-ziekte heb. Wat als ik niet zo persé een tweede kind had gewild.  Wat als ik niet die bloedingen had gehad, deftige sex kunnen hebben en minder emotioneel was.  Wat als ik niet 10 min te vroeg in zijn praktijk was toegekomen met de deur op slot.

Het heeft geen nut, dat weet ik, maar het blijft draaien in mijn hoofd. Zoveel vragen, zoveel tranen, zoveel pijn.  

 

Wat als ik nu eindelijk zou kunnen afsluiten en doorgaan …

Ik zou het zo graag.

11:13 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: als, pijn, scheiding, aanvaarding |  Facebook |

27-10-06

Loemp is ook vis

brievenbusGisteren lompe dag. Allé, ja, ik moet het niet op de dag steek, het lag helemaal aan mij.  ’s Morgens eens kastje op mijn teen laten vallen, vraag me niet hoe maar het was zeer pijnlijk. Boven op zolder schoenen moeten zoeken waar mijn opgezwollen teen in kon.  Ondertussen stond mijn vedette te lachen met mijn gehinkel.  Net op tijd (of was het net te laat) op het werk geraakt.

Thuisgekomen en overvolle brievenbus willen leegmaken. Te lui om de sleutel te gaan zoeken (want waar heb ik die weeral gelegd).  Dus hand in gleuf gestoken. Nog iets dieper, effe duwen en ja, ik had het kaartje dat onderaan lag.  Maar nu, terug eruit geraken, niet zo simpel want je vel plooit dan in de verkeerde richting.  Niemand te zien om me te helpen de metalen klep open te trekken (voor zover dat kon maar elke millimeter ruimte was welkom).  Niemand, ik stond daar mooi in’t donker met mijn hand vast. Enige mogelijkheid; trekken.

Geschaafd hand en gezwollen teen.  Ik heb dan maar wijselijk besloten om mijn bed in te kruipen, kwestie van geen verdere schade meer op te lopen.

08:12 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: pijn, lomp, teen, brievenbus |  Facebook |

24-10-06

Blonde godin

mother & child godess‘Ik wil bij jou slapen’ zegt ze. ‘Nee patatje, jij moet in je eigen prinsessenbed slapen’ zeg ik maar ik weet zelf dat het niet overtuigend klinkt. Ik wil het even graag. ‘Mijn lief mamaatje’ zegt ze terwijl ze me een dikke knuffel geeft. Natuurlijk smelt ik en kruipen we samen in bed.
’s Nachts gniffelt ze tegen me aan en legt haar arm op mijn rug. Die genegenheid en knuffels die ik zo erg mis, ik steel ze bij haar.  De liefde van mijn leven, mijn blonde godin van bijna 3.

08:20 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: prinses, godin, dochter, knuffel |  Facebook |

19-10-06

Fout cadeau

home is where the heart isjpgRode fluwelen kaft, zilveren bedrukking, foto in midden. Op het eerste zicht lijkt het een interieurboek.  ‘Home is where the heart is’ lees ik op de cover.  Een uitgave van VT Wonen. Ik hou wel van interieurboeken en -tijdschriften maar VT Wonen is niet echt mijn stijl. En dit boek ook niet. En dat zou hij toch moeten weten, P, mijn ex, die het me vorige week kocht voor mijn verjaardag.

 

‘Home is where the heart is’ lees ik nogmaals.  Rare titel om me cadeau te geven wetende dat ik hem net had verteld weg te willen uit ‘ons’ huis. Veel te groot, te duur, te veel herinneringen. Ik sla het boek open en merk al snel dat het geen echt interieurboek is maar een ‘lifestyle’boek of hoe moet ik het ook noemen.  Ik blader even verder en kom aan hoofdstuk 10; liefde is een groot gezin.

Ik slik. Domme kl**t.  Geef me aub volgende keer een boek met éénpansrecepten of bloemstukken, geen boek die het gezinsleven promoot want dat is wat ik wou en hij niet klaar voor was.

 

Ik wou het boek teruggeven en zeggen ‘geef het aan iemand die een gezin, een man en kind heeft, aan je vriendin bvb’. Maar ik heb gezwegen, comme toujours.

 

P.S. iemand een idee welk 'fout' boek ik hem voor zijn verjaardag cadeau kan doen?

08:24 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: home, interieur, gezin, cadeau |  Facebook |

14-10-06

Agenda overboord

plannerIk ben een planner.  Ik weet nu graag wat ik binnen twee weken ga doen.  Niet dat ik niet van verrassingen hou, zeker wel, maar gelieve me dan wel tijdig te verwittigen ;-)

Maar er zijn dingen die je niet kan plannen, verjaren bvb.  Je kan niet zeggen, ik stel het een maand uit, heb er nu niet veel zin in.  En ik had er niet veel zin in begin deze week.  Vooral niet omdat deze keer ook het eerste getal verandert.

En dan ga je het onvermijdelijke doen; nadenken over wat je bereikt hebt.  En dat is confronterend omdat dan al die vragen bovenkomen.  Blijf ik hier wonen, verander ik van job, blijf ik nog lang single, wanneer win ik de lotto. 

Vroeger was alles gepland.  Afstuderen, werken, samenwonen, trouwen, bouwen, eerste kindje, tweede kindje, van job veranderen, creatieve cursus volgen, ...  Lange tijd verliep het ook zo.  Nu weet ik niet wat er me te wachten staat.  Dus ik gooi mijn agenda overboord en zie wel wat er komt.  Ik ben benieuwd!

19:57 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: plannen, planner, agenda, verjaardag |  Facebook |

11-10-06

Rechtbank: deel II

15 september

Woensdagnamiddag voor tweede keer naar rechtbank geweest.

Eerst op terrasje een lekker slaatje gegeten (scampi’s, gerookte zalm, st-jacobsnoten, gamba’s, hmmmmmmmm, ’t was op zijn kosten, heb ervan geprofiteerd ;-).  Voor mij lang geleden dat ik zo een ‘dure plat’ at.  Buiten Quick en een croque in de plaatselijke taverne eet ik nog zelden buitenhuis (de culinaire creaties van de buurvrouw niet meegeteld).

Leuk gebabbeld over familie en vrienden en natuurlijk ons vedette.  Dan even naar de rechtbank gegaan om ons ja-woord te geven en een krabbel te zetten.  Nu is het enkel een kwestie van wachten en betalen en dan zijn we niet langer man en vrouw.

Ik heb die namiddag geen emo-moment gehad,  raar maar waar.  Na de rechtbank had ik geen zin om direct naar huis te gaan, mijn vedette was toch bij de papa en ik wou genieten van de halve dag congé die ik voor de gelegenheid had moeten nemen.  Dus naar Anderlecht shopping gereden.  Wou mezelf verwennen met een leuke blouse of vestje. Veel gepast, veel afgekeurd, veel gekocht voor mijn vedette. 

Het dipje kwam een dag later. Vermoeidheid, hoofdpijn en veel te veel nadenken.  Hoog tijd voor het weekend en een avondje onnozel doen (lees: zeveren en dansen in foute keet) om mijn moraal op te krikken.

09:35 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: rechtbank, scheiding |  Facebook |

10-10-06

Beide meisjes zijn flink geweest

02 September

schoolBeide meisjes zijn flink geweest.  Mijn vedette en ik.  Het was onze eerste schooldag.  Ik had vakantie genomen om haar te kunnen wegdoen en halen en ondertussen een boekentas te gaan kopen (mét Poe-beer natuurlijk, ik had mijn orders gekregen ;-)

Op de speelplaats gekomen ging ze direct het klimrek onveilig maken en liep ze van het treintje naar de toren, van de toren naar de schuifaf van de schuifaf naar het treintje.  Toen de bel ging, ging ze flink op de stipjes bij de juf staan.  De ouders mochten op deze speciale dag mee tot in de klas.  Een dikke knuffel en ‘tot straks mama’ en ze was verdiept in de toren die ze van plan was te construeren.  Mama liep opgelucht de school uit.  Zonder traantjes (jawel, weinig die het kunnen geloven).  Al moet ik toegeven dat er toch wel een dikke krop in mijn keel zat toen ik wegreed.  Zeker toen ik een meisje door het raam ‘Mama, mijn mama’ hoorde roepen.  Maar ik was overtuigd dat het niet mijn vedette was, die was immers kalm met de blokjes aan het spelen.  Pas toen ik haar terug ging halen hoorde ik dat het wel degelijk mijn vedette was geweest.  Gelukkig wist ik dat op het moment zelf niet.

Toen ik haar ging halen, ik was er natuurlijk 10 minuten te vroeg, kwam ze naar me toe gelopen.  Blij omdat ze goed gespeeld had en blij omdat ze mama zag.  En toen ze naar me toen kwam gelopen dacht ik 'Ze wordt groot'. 
Zo groot als het cliché van de uitdrukking zelf.
G*dverd*mme, ze wordt écht wel groot, mijn vedette.
'Amaai' zou ze zelf zeggen.

08:15 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: school, eerste schooldag |  Facebook |

09-10-06

Sub Zero

20 augustus
zero degreesVerdriet, veel meer voel ik de laatste week niet meer.  Verdriet en machteloosheid.  Zoals zonet als mijn vedette weende en schreeuwde ‘Papa hier, Papa bij mij’.  Kan de Supernanny even langskomen en vertellen wat ik dan moet doen?  Een time-out, de hoek in, knuffelen en troosten (terwijl ze me slaat en schopt), K3 opzetten, … Wie het antwoord weet, ik ben je eeuwig dankbaar.

Voor al wat niet om mijn vedette draait staat mijn gevoel op nul.  Alleen verdriet dat bovenkomt, geen woede, haat of nijd maar een groot pak verdriet dat drijft op mijn tranen.

Ik zou zo graag terug voelen.
Leuke dingen zoals kriebels, nieuwsgierigheid, slappe lach, verwondering, bewondering, …

Dus, ik ben er vroeg bij, voor mijn dertigste verjaardag graag een verrassingsmandje met een beetje van elk. 
Voor de rest vraag ik niet veel :-(

08:34 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: zero, supernanny |  Facebook |

07-10-06

Nog een geluk dat ...

11 augustus

Vandaag 5 jaar geleden

hammerZoals met de gek uit het grapje
die zich voortdurend met een hamer op het hoofd sloeg, en naar de reden gevraagd, zei:
“Omdat het zo prettig is, als ik ermee ophou”- zo is het een beetje met mij.
Ik ben ermee opgehouden je te verliezen.
Ik ben je kwijt.

Misschien is dat geluk: een geluk bij een ongeluk.
Misschien is geluk: Nog een geluk dat.
Dat ik aan jou kan terugdenken, bv.,
in plaats van aan een ander.

Herman de Coninck

5 jaar geleden, vandaag, nu 11u.  We gaven ons Jawoord, tot de dood ons scheidt blablabla. 
In mei dit jaar deden we het terug, ‘Ja’ zeggen, deze keer in de rechtbank. Eind dit jaar is het definitief.

10:28 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: herman de coninck, scheiding |  Facebook |

06-10-06

Dank u God

30 July

Vrijdag kreeg ik telefoon van mijn nonkel.  Om te zeggen dat mijn grootmoeder al enkele dagen opgenomen is in de kliniek.  Maandag was ze heel slecht, ademnood en uitdrogingsverschijnselen, het is nipt geweest.  Nu is ze weer beter, ze kan terug een beetje praten (zeer belangrijk voor de vrouwen in ons familie ;-)  Dinsdag mag ze waarschijnlijk terug naar de home.

Ze is dan wel 92 jaar, een mooie leeftijd om te gaan, zou je zeggen indien het om iemand anders grootmoeder ging.  “Zolang ze niet moet afzien”.  We zeggen het zo vaak. 
Maar toch, elke keer ik dergelijk nieuws krijg moet ik even slikken. 
Als het zover is, ga ik haar missen.  Fysiek is ze niet goed meer.  ‘Versleten en gedemodeerd model’ zeggen de tactvolle dokters.  Ze is moeilijk te been en kan met moeite nog iets vastnemen, haar ogen gaan nu ook erg achteruit.  Maar ze heeft een enorme innerlijke kracht en die straalt ze uit naar de mensen rond haar. Als je bedenkt wat zij allemaal heeft meegemaakt en dat zonder zagen en morren, respect. 

Een grootse vrouw.
God, of wie of wat doen ook, bedankt dat ze toch nog even mag blijven.

10:16 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: oma, dank, god |  Facebook |

05-10-06

Kieken zonder kop

26 July

chicken no headVergeetachtig en verstrooid, het wordt altijd maar erger.
Een maand geleden was ik mijn sleutels kwijt.
Overal gezocht, ik dacht ‘ze komen wel boven water’ (ik weet waarom ik de meeste dubbel heb).  Tien dagen later vind ik ze.  Op mijn voordeur, langs buiten.
Ondertussen is zeker 10 man langs de voordeur gepasseerd, niemand heeft het gezien. gelukkig ook geen vreemden die dit opgemerkt hebben.

Gisterenmorgen rijd ik uit mijn garage, zie ik dat de garagepoort van de buren openstaat.  Ze zijn op vakantie en ik haal dagelijks de post uit de brievenbus en leg die binnen.  Ik ben langs de poort buiten gegaan, heb op het knopje gedrukt, hoorde de poort in gang schieten en ben gerust doorgegaan.  Niet omgekeken om te verifiëren of ze wel helemaal dicht was.  Niet dus, ze stond wagewijd open, heel de nacht.  Ik ben binnen gaan piepen, alles was in orde, tv en stereo stonden stonder er nog dus geluk gehad.  Again.  Bij deze, sorry ma en pa.


Vanmorgen, 9u, ex belt om te zeggen dat ik ons vedette haar schoenen vergeten ben.  Even verduidelijking; Ik laat haar zo lang mogelijk slapen, draag haar naar beneden en omdat ze zo'n ochtendhumeur heeft en graag traag wakker wordt wikkel ik haar in haar Poeh-deken (én geen ander, anders hele dag uit haar doen) en leg haar zin in de autostoel.  Dan kan ze onderweg nog wat soezen en stilletjes wakker worden.  In de winter doe ik haar pantoffeltjes aan maar nu is dat niet nodig.  De schoenen steek ik normaal in haar verzorgingszak maar de papa had die niet mee terug gegeven.  "enkel nog een onderbroekje en t-shirt nodig" had hij gezegd.  En dat had ik dus wel mee, speciaal nog gewassen en in de droogkast gestoken, onder laptop gelegd als alternatief op strijken maar dus geen schoenen.  Gelukkig is het nog solden en hebben ze haar maat gevonden, als de nieuwe collectie uit is ga ik dat nog een proberen ;-)

Ongeveer 11u vanmorgen, merk ik dat ik mijn topje binnenste buiten aanheb.  't Is zo'n frommelding dus niemand heeft het opgemerkt.  Maar ik denk dat ik ga proberen de volgende dagen iets minder kieken zonder kop te zijn ;-)

08:31 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kieken, vergeetachtig, verstrooid |  Facebook |

04-10-06

Back to reality

24 July
Terug gaan werken na drie weken congé.  Auw, hard, niet veel uitgestoken.  Gelukkig was het kalm.
Na het werk naar de ex zijn nieuwe stulp geraced, mijn vedette is deze week overdag bij hem, 's avonds bij mij.  Ik had haar twee dagen en een half niet gezien, de eerste keer zo lang zonder haar, veel bijgeknuffeld vanavond.  Maar het viel me toch moeilijk.  De ex en ik waren in zijn hal aan het praten, afspreken voor de volgende dagen.  En mijn vedette zei 'nog kusje gaan geven, mama mee'.  De Papa zei 'je hebt toch al afscheid genomen' (van zijn vriendinneke die boven zat) maar onze spruit gaf niet op.  Dus zei ik dat ze nog even alleen moest gaan dag zeggen, alsof het me niets deed.  Wel dus.  Daarna vertelde ze dat ze gaan zwemmen zijn, eendjes eten gaan geven en morgen naar de Efteling gaan.  Happy family spelen, met mijn dochter dan wel.
Een heel raar gevoel geeft me dat, pijn eigenlijk. 
Maar dan troost ik mezelf met het feit dat het maar voor enkele dagen is dat ze familietje kunnen spelen.  Volgende week moet de ex weer werken en is ze maar anderhalve dag per week bij hem en nog minder bij haar.  Oefffffff.

10:03 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: werk, vakantie, familie |  Facebook |

03-10-06

Niet gezond

21 July

iron35° buiten, binnen schat ik 30°.
En ik strijken, met stoomstrijkijzer.
Niet gezond, hopelijk heeft dat zweten iets opgebracht (allé ja, afgehaald dus).

De hele week met excuus ‘to hot’ de strijk laten staan, nu had ik geen keuze. Dat mijn vedette hier in een slipje rondloopt, daar gaat niemand bezwaar tegen hebben.  Voor mezelf vind ik het wijs nét iets meer aan te doen, vooral morgen als ik naar zee ga.

Girlsweekend, met twee vriendinnen op stap, zonder kids.  Twee dagen blond spelen, tiener uithangen.  Op strand liggen en commentaar geven, dik noemen diegenen die smaller zijn dan ons, fluiten als er macho voorbijkomt, witte wijn drinken alsof het limo is.

Er niet aan denken dat ik maandag terug moet gaan werken, na drie weken congé.
Auw, gaat pijn doen.  Na dit weekend zal ik immers terug drie weken recup nodig hebben.
Soit, ik zie wel, ’t is niet dat het gaat opvallen als ik met kleine oogjes achter mijn bureau zit.

Have a nice weekend, I will!

09:11 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: warm, hittegolf, weekend |  Facebook |

02-10-06

Slecht idee

17 July

kinesistSlecht idee; op emo-dag laten bepotelen door ex.
Effe uitlegge; hij kiné, ik blokkage in rug.

Gewoon de rug masseren deed me niks (was wel zalig) maar tegen hem moeten hangen met zijn armen om me heen, ik zijn geur opsnuivend; niet slim.
Ineens het besef hoe hard ik die aanraking mis, die stevige maar zachte handen.

En dan natuurlijk traantje en ik mezelf weer dom en flauw voelen.
Dus nu rode ogen en beetje down.  Maar gelukkig duurt dat meestal maar 1 à 2 dagen, morgen loop ik dus weer glimlachend rond.

Morgen, nu effe niet.

15:43 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: idee, emo-dag, massage |  Facebook |

01-10-06

Leeg

16 juli

emptyVier avonden na elkaar gefeest.  Een petanque-avondje bij mij thuis, 2 avonden terrasjes gedaan en vannacht gaan dansen.  Heel leuk.  Overdag mama zijn en ’s avonds uitgaan.  Toffe combinatie van genieten van mijn dochter en mijn vrienden.

Maar nu voel ik me leeg.  Niet depri of down, gewoon leeg.  Geen plannen voor de volgende dagen, meeste vrienden aan’t werk of op vakantie, de buren zijn ook vertrokken voor 2 weken.  Heb het gevoel dat het een saaie week gaat worden, de laatste van mijn verlof.

Ik heb het nog maar weinig gehad de laatste maanden, het gemis van iemand die naast me zit, filmpje kijken of spelletje spelen.  Of buiten zitten met een glas wijn.  Niet veel zeggen, gewoon samenzijn.  En tegen elkaar liggen ondanks de plakkende warmte. 

09:59 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: leeg, down |  Facebook |

29-09-06

Omdat hij het zo lief vraagt

9 juli 

"Schrijft straks eens iets op uw blog, 't is al drie dagen geleden" zei hij, "ik ga wel elken dag kijken hé".Dus vandaag eentje voor S, omdat hij het zo ‘lief’ vraagt ;-)

Maar weinig inspiratie ten gevolge van gisteren 12 uur op de wei van Werchter gelegen en gestaan.  Muziek was goed, Sting, Simple Minds, Simply Red, zelfs mijn niet-favoriet Bryan Adams kreeg me aan’t bewegen.  Maar de momenten dat ik niet bewoog; op de harde ondergrond gezeten en vooral gelegen.  Uren ongemakkelijke poses aangenomen op een opengeplooid vuilniszakje om ons territorium te bewaken en onze benen tussen de optredens door de nodige rust te geven.
Nu voelen mijn schouders als cementblokken, die kinesist die hier vroeger rondliep zou momenteel van pas komen.

Mannen, ze zijn er nooit als je ze nodig hebt ;-)
Maar dat geldt vandaag niet voor S. en omdat dit item op zijn vraag geschreven is; bedankt om te melden dat ik een mottige jeans aan heb, te lachen met het feit dat ik maar één gelakte nagel heb, me het genoegen te geven van je op tijd en stond buiten te smijten ;-)

M.a.w. bedankt voor alle plagerijen en ambetant gedoe maar vooral om er te zijn als ik je nodig heb

Thanx om mijn beste maatje te zijn.  xxx

22:11 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vriend |  Facebook |

28-09-06

6-maandelijkse evaluatie

4 juli

calenderDikke 6 maand nu sinds hij wegging.
6 bewogen maanden, de eerste weken veel geweend, leeg gevoeld, gevloekt, ...
Maar steeds meer plezier gemaakt, veel nieuwe mensen leren kennen (de éne al wat leuker dan de andere ;-) , enkele hele goede vrienden gemaakt, ...

Ik ga het hem (the ex) niet zeggen maar eigenlijk feitelijk, … voel ik me nu vele beter dan pakweg twee jaar geleden toen ik ons nog als het ideale koppel zag.

Ik ben dan wel de man waarmee ik oud dacht te worden kwijt maar ik geniet nu meer van wat ik wel heb; mijn dochter, vrienden, mijn vrijheid (vooral de emotionele vrijheid van niet steeds te denken ‘waarom was hij nu weer kortaf, hoeveel keer heeft hij vandaag met haar gebeld, wanneer komt hij thuis').

En niet te vergeten de vrijheid door minder werk in huis,  2 machines was per week ipv 7, zalig gewoon, had ik dat eerder geweten ;-)

22:01 Gepost door Lief in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: evaluatie, afscheid |  Facebook |